Cressida Cakes

custom cakes & cookies

Tips en recepte n

Swiss Merengue Buttercream

De lekkerste crème om taarten mee te vullen of toeven op cupcakes te spuiten is Swiss Meringue Buttercream, in de taartenwereld ook wel afgekort als SMBC. Het heeft een fluweelzachte textuur en is mooi wit van kleur en je zou niet verwachten dat het gemaakt wordt van boter. Je kunt het iedere kleur en smaak geven die je wilt, is houdbaar buiten de koelkast en je kunt het invriezen. De crème is geschikt om taarten af te smeren, als vulling voor taarten, om toeven te spuiten op cupcakes of als vulling voor macarons.

Read more

Ganache

Deze ganache heeft de consistentie van pindakaas is daardoor erg geschikt om een taart mee af te smeren en te vullen. De ganache wordt stevig in de koelkast zodat je een mooie basis hebt om de taart strak te bekleden. De smaak is heerlijk. Gebruik voor ganache pure chocolade van goede kwaliteit. Je kunt ook witte chocolade gebruiken, maar het resultaat is dan wat zoeter. Ik gebruik de Belgische chocoladepastilles van Callebaut. Het recept voor witte chocolade bevat minder slagroom omdat witte chocolade een hoger vetgehalte heeft.

Read more

ClassesHelaas is het niet mogelijk om op dit moment workshops in te plannen. Zodra er weer workshopdata bekend zijn worden ze hier vermeld.